Het is bijna zover. Begin 2020 start de volgende Basiscursus Bijenhouden weer. De cursus is al helemaal vol. Inschrijven voor 2021 kan via deze link.

De nieuwe basiscursus 2019

 

Naast de cursussen van de NBV heeft onze vereniging ook eigen educatieve materialen en bijeenkomsten. Zoals de Instructie-demonstratiekast die ook aan andere bijenverenigingen wordt verkocht en de lezingen van onze eigen specialisten.

Ook kijken we verder. Bijvoorbeeld als er een cursist graag alles over bijen wil leren, maar niet in een groep kan functioneren. Albert Koopman zag de cursist worstelen en besloot met toestemming van de NBV de opleiding 1 op 1 verder aan te bieden. Klik op de foto voor de pdf, of op de link voor het artikel van Judith van der Steeg in het blad Boerenvee.

aangepaste cursus bijenhouden

Instructie / demonstratiekast

Voor de lessen en demonstraties heeft Albert Koopman een bijenkast gevuld met situaties van het volk. Voor elke situatie heeft hij hoge kwaliteit foto’s gemaakt en in de broed en honingramen geplaatst. Bij slecht weer, of om droog te oefenen kan er buiten de bijenstal toch in de kast gekeken worden.

Interesse in een instructiekast voor uw vereniging? Lees snel meer op de pagina van deze kast.

Leren en informatie

Korfvlechten

Korfvlechten voor beginners en gevorderden

Bijenposters en panelen

6 titels 6 verschillende verhalen

Instructie/demonstratie bijenkast

Het hele bijenseizoen in foto’s.

Tips voor dit seizoen

Ruimte geven

Ruimte geven op jouw manier

Bouwraam

Het bouwraam en het driegangenmenu.

Voorjaarscontrole

De voorjaarscontrole staat voor de deur.