De vereniging

De vereniging, opgericht in 1912, heeft ongeveer 64 leden die bijen houden. Deze leden wonen in o.a. de plaatsen Oosterhesselen, Dalen, Wachtum, Sleen, Noord-Sleen, Balinge, Nieuw-Balinge, Odoornerveen, De Kiel, Erm,  Zwinderen,  Geesbrug, Gees, Witteveen, Diphoorn, Emmen,  Wezup, Benneveld, Coevorden, Aalden en Meppen. Het bestuur wil samen met de leden het bijenhouden in onze omgeving zoveel mogelijk bevorderen en wil daarbij de leden zoveel mogelijk bijstaan met kennis en waar nodig met daadwerkelijke hulp. Wie belangstelling heeft om met bijenhouden te beginnen wordt zeker geholpen en kan op veel raad en daad rekenen. Hierbij hoort ook de nodige aanschaf van materialen voor de beginner inclusief het bijenvolk. De vereniging organiseert twee maal per jaar avonden, waar naast de algemene huishoudelijke vergaderingen sprekers worden uigenodigd en ervaringen worden uitgewisseld.

Wat doen we allemaal?

Landelijke open imkerijdagen

Een dagje op bezoek bij de imker

Korfvlechten

Korfvlechten voor beginners en gevorderden

Imkercafé

Een avond van gezelligheid en van elkaar leren.

Tips voor dit seizoen

Ruimte geven

Ruimte geven geven met extra broedkamer of honingkamer.

Bouwraam

Het bouwraam en het driegangenmenu.

Voorjaarscontrole

De voorjaarscontrole staat voor de deur.

Jan ter Bork
Henk Schepers